Hvordan denne Waiheke bach ved sjøen nyter både privatliv og utsikt

Et strandhus på øya Waiheke av John Irving glir stille fra utsikten, uten å måtte sette opp et gjerde. Slik gjorde de det

Enkelhet er en kunstform. Å få noe til å virke uanstrengt, når det motsatte er nærmere sannheten, tar mye mer enn en håndhånd. Denne uken av John Irving på Waiheke Island er resessiv og stille på stedet - ganske en prestasjon gitt sin offentlige natur, med stranden i nord og en offentlig gangvei mot vest. Designet gir eierne nøyaktig hva de ba om - privatliv og synspunkter - uten å gjøre noe "så krass som å sette
opp et gjerde, sier Irving.

Eierne henvendte seg til Irving etter å ha sett et feriehus han hadde tegnet et annet sted på øya på en lignende offentlig side, som ble omtalt i HOME desember 2016 / januar 2017-utgaven. De likte enkelheten i gavlformen og personvernet til den skjermede gårdsplassen.

De hadde vært glade i sin opprinnelige bach i en årrekke, og da behovet oppstod for endring, ønsket de å opprettholde den ydmyke naturen til den gamle bach i sin nye iterasjon. "De ville definitivt ikke skrike" her er vi "på stranden, " sier Irving. ”Vi ønsket å være så lavmælte som mulig. Det får ikke øye på deg. ”

Det er smarte trekk som sikrer at det 200 kvadratmeter store huset går tilbake på stedet, men likevel får tilgang til lys og utsikt. Enetasjes hjem er en serie med tre gavlbokser som er arrangert rundt en gårdsplass og ligger tilbake fra en litt opparbeidet plen, som forhindrer at boligarealet blir en fiskeskål.

Forvitret, dobbeltkledet sedertre kledning omslutter huset, og eliminerer all rennestein og nedløpsrør fra utsikten. Dette forenkler utseendet og løfter den tradisjonelle gavlformen. Irving har brukt de offentlige gavlendene godt, og fylt dem med høye trekantede vinduer som setter inn storslagne bilder av himmel og løvverk. Flyttingen gir liv til boligområdene med lys og utsikt.

Boområdene er stablet: hovedboligen til stranden; deretter gårdsplass; deretter familierom på baksiden av huset. Du får tilgang til alle fra galleriets gang, som plasserer soverommet og badet til den ene siden. Inngang gjennom den svingbare inngangsdøren fører direkte inn i gangen. Den solide tømmerdøren gir ingen anelse om utsikten før den åpner inn i det lyse galleriet. Sjøen kommer i syne og gårdsplassen åpner seg på høyre side.

Med sterk rådende vind var gårdsplassen viktig for ly, og den mye brukte plassen er fullstendig inneholdt på stedet. Herfra, og familierommet, får du utsikt over sjøen gjennom avtagende glassvegger som deles med hovedområdet. Veggene i alle oppholdsområder er uttrekkbare for å skape fleksible rom. Barna kan trekke seg tilbake til stuen på baksiden av huset, stenge dørene bak seg, eller la dem være åpne til gårdsplassen og pizzaovnen som jevnlig blir skaffet til kveldsmåltider. Overnattende gjester kan lukke døren til gangen og trekke seg tilbake fra hoveddelen av hjemmet.

Som anmodet har eierne havutsikt fra soverommet. "Vi klarte å gjøre det ved å legge det inn i hovedblokken, " sier Irving. “Det kikker bare ut bak et stort tre. Selv om det er ganske skjult, får det en nydelig utsikt over havet. ”

Materialitet har fått en skuddsikker behandling. Alt unntatt steingulvet er solid tømmer. Det er ingen gipsplater - veggene er fôret med malt båndspalt kryssfiner. “Det er et strandhus, så de ville ikke måtte tippe rundt - du vil bare slappe av. Vi ville ikke ha tømmergulvplater på grunn av risikoen for UV-skader og felle inn og ut av sand. ”

Takene er også lag, skjøtene dekket med lekter - brukt som en dekorativ referanse til de gamle barnesengene. “Det er litt som de tidlige fibrolitt-bachene der brettene ble satt opp og en batten banket mellom dem. Før gipsplater var en ting. Taket er litt av et nikk til det, sier Irving.

En lignende tankerekke har gått inn i den skjulte rennesteinen, noe gamle bacher ikke bekymret seg for, og lot regn bare renne av taket. "Det er en god måte å oppnå sømløshet uten innvendige takrenner med høy risiko, " sier Irving.

Jeg er mildt sagt besatt av å lage køyesenger i strandhus;

det er det rommet som henger på Kiwi-bach-røttene.

“Ikke at jeg ser for meg at mange mennesker skjønner at det ikke er noe synlig rennestein. De oppfatter bare det som minimalt, sier han. Det sømløse temaet for det ytre videreføres innen. Enorm innsats har gått i visuell forenkling, for eksempel skjult lagring som fører hele gangen.

Og det er gleden og smerten ved tilsynelatende enkelhet - få mennesker oppdager den uutholdelige oppmerksomheten på detaljer som er involvert i å få det til. Men eierne er begeistret. Ikke bare hørte arkitekten deres på dem, han ga dem også kort omsorg og oppmerksomhet, selv om det innebar å ofre litt fornuft i detalj. "Vi ville ikke endre noe, " sier de.

Ord av : Jo Bates. Fotografi av : Simon Wilson.

Legg Igjen Din Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here